20230120223246_754939.jpg (81 KB)

Остало је нешто мање од 20 дана до почетка “Балкан Солар Суммита” у Бањалуци, који ће окупити врхунске стручњаке у Банском двору и који ће управо на једном мјесту дати све актуелне одговоре у вези соларне енергије и соларне индустрије.

Током дводневне конференције, на осам панела и четири предавања, биће заступљене занимљиве теме, са размјеном практичног искуства и знања, а конкретна соларна рјешења ће бити презентована у изложбеном дијелу.

"Пројектовање и извођење соларних електрана", "Од идеје до првог мегавата", "Цијене електричне енергије на регионалном тржишту - предвиђања и изазови", "Појам виртуелне електране и модел приступа виртуелним електранама", су само дио разноврсног програма "Балкан Солар Суммита".

Значајна тема је и првог панела, на којем ће се говорити о томе на шта су се земље Западног Балкана обавезале потписивањем Софијске декларације о Зеленој агенди, које су одговорности, планови и очекивани резултати.

Многе ће, увјерени смо, занимати и предавање "Kако до додатних зарада из соларних електрана?", на којем ће се говорити о карбонском сертификату, похрањивању енергије и о зеленом хидрогену.

Број учесника је ограничен, резервишите своје мјесто на вријеме на www.solarsummit.ba.

"Балкан Солар Суммит" се организује под покровитељством Министарства спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине и Министарства енергетике и рударства Републике Српске.