212195.jpg (211 KB)

Предсједник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом, сазнају Новости.

Вучић се на овај потез одлучио због насиља које специјална полиција самопроглашеног Косова спроводи над српским народом у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.

Такође, Вучић је затражио од НАТО да се под хитно заустави насиље над Србима.

Више десетина припадника такозване специјалне полиције стигло је џиповима до зграда локалних самоуправа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а на улазима у зграде окупљено је на десетине Срба, запослених у привременим органима тих општина.

Долазак специјалаца полиције пратио је звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност.

Специјалци намјеравају да на зграду општине у којој је и Привремени општински орган Владе Србије "истакну заставу плаво жуте боје која симболизује државност на Косову", преноси РТС.

Све се догађа када је већина запослених у привременим органима и другим институцијама на путу за Београд, ради присуства скупу на који их је позвао предсједник Србије.

Јуче су нови предсједници општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу положили заклетву и преузели дужности као први предсједници албанске националности од формирања локалних структура власти у овим срединама под окриљем владе у Приштини.