Јавна установа дјечији вртић „Наша радост“ Требиње од понедјељка ће почети да ради повећаним капацитетом у два објекта - вртићу „Србија“ у Горици и у објекту Брегови. У мају ће ову васпитно – образовну установу похађати 132 дјеце.

slider2-1920x800.jpg (249 KB)

Јања Ћапин, директорица вртића „Наша радост“ за Радио Требиње истиче да они нису престајали да раде све вријеме трајања пандемије вируса корона.

„Дјечији вртић 'Наша радост' није прекидао са радом све ово вријеме. Имали смо одређени број дјеце која су ишла у вртић откако је проглашена пандемија. Сада почињемо да радимо са већим бројем дјеце. У мају ће у вртићу бити 132 дјеце, која ће бити подијељена у 12 група“, појашњава Јања Ћапин.

Истиче да поштују све препоручене мјере које су прописали штабови за ванредне ситуацију циљу заштите од инфекције вирусом корона.

„Из превентивних разлога дјеца су подијељена у мање групе. Ми иначе, и када није ванредна ситуација, подлијежемо ригорознијим контролама. Имамо годишњи план одржавања хигијене кога се строго придржавамо. Сада смо само појачали те мјере. Прије се, рецимо, чишћење просторија радило на два, а сада је на сваких сат времена, а кваке чистимо сваких 15 минута. Разлика је што сада, на улазу, мјеримо температуру и радницима и дјеци, то се прије радило у радним просторима“, наводи директорица Ћапин.

У ванредним околностима родитељима је забрањен улазак у објекат.

„Имамо интерфон на улазу и родитељи када доведу дијете могу да позвоне, а неко од васпитачица или особља вртића ће, уз поштовање свих мјера превенције, преузети дијете“, наводи она.

Родитељи су дужни и да вртићу доставе епидемиолошку изјаву у којој мора бити наведено да је дијете здраво и да ни оно ни чланови породице нису под здравственим надзором нити се сумња на инфекцију вирусом корона.

Интензивнији рад и више дјеце у вртићу очекују у јуну мјесецу, већ сада је доста дјеце пријављено да ће тада долазити у ову васпитно-образовну установу.Од понедјељка почиње и упис у овај вртић.

„На сајту наше установе може да се преузме пријава за упис, коју ће родитељи да попуне и мејлом нам пошаљу. Потом ће вртић, по службеној дужности, прибавити родни лист и радиће се даље на уговору о боравку дјетета у вртићу. Ако родитељи немају могућност попуњавања пријаве и слања електронским путем, онда им преостаје устаљена пракса да дођу код нас“, појашањава Јања Ћапин.

Упис у вртић траје до 18. јуна.