188649897560b76e2a30774725136948_w640.jpg (112 KB)

Председник Србије Александар Вучић састао се данас  са делегацијом Републике Српске.

Поменуту делегацију предводе председавајући Председништва БиХ Милорад  Додик и председница РС Жељка Цвијановић.

Вучић је том приликом рекао да, ако ове године будемо имали прилику да достигнемо раст од седам одсто, верује да ће Србија моћи да додатно помогне тамошње општине.

"Верујем да ћемо, посебно ове четири општине, моћи да помогнемо у већим новчаним износима, али да ћемо моћи и бар још две општине, да то буде шест општина, да додатно помогнемо Републику Српску", саопштио је председник.

Подсетимо, како је пре око месец дана најавио, Србија ће помоћи четири српске општине - три у Републици Српској, једну у Федерацији.

"Наша намера није да показујемо симболично присуство, већ суштински помогнемо РС и нашем народу. Милорад Додик је у више наврата тражио да помогнемо и донели смо одлуку, након разговора са људима из Kостајнице, Kозарске Дубице, Невесиња, које припадају РС и Дрвару из Федерације, да помогнемо у обезбеђивању примарног суфицита у буџетима", објаснио је Вучић.

Тада је истакао и да ће помоћ Србије бити заиста велика - износиће 10 до 12 милиона евра.

Аеродром у Требињу

"Желимо да изградимо и модеран аеродром у Требињу, да може да побеђује конкуренцију, да тим аеродромом повежемо не само Херцеговину, већ и значај део Црне Горе и неких других земаља у региону са Београдом и другим европским центрима", поручио је председник данас.

Тренутно се, подсетимо, ради пројектно-техничка документација за изградњу овог аеродрома.