aleksandar-vucic.jpg (69 KB)

Александар Вучић, предсједнички кандидат коалиције "Александар Вучић - Заједно можемо све" прогласио је побједу на изобрима у Србији. Вучић је на конференцији за новинаре у штабу странке рекао да је на предсједничким изборима освојио 59,9 до 61 одсто гласова.

Истакао је да та странка процјењује да је на данашње изборе изашло 3.840.00 бирача.

- Огроман број људи, највећи у последње вријеме. Готову свуда сем непотребних и бесмислених тензија око неважних ставри или зато што је неко желео да направи проблеме, суштински је све протекло у реду и миру - рекао је Вучић.

Захвалио је је свима на подршци.

- У Републици Српској сам освојио скоро 90 одсто гласова. Хвала грађанима још једном - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће вјероватно након Николе Пашића бити Србин који је најдуже на власти и да је понизан пред својим народом.

Нагласио је да му је драго што је велики број људи изашао на изборе и честитао свим кандидатима.

Навео је да ће разговарати са свим политичким факторима.

Вучић је рекао да је на предсједничким изборима добио 59,9 до 61 посто гласова, другопласирани је Здравко Понош са 17,7 посто гласова, затим Милош Јовановић са 5,9, Милица Ђурђевић Стаменковски 4,5 одсто гласова, Бошко Обрадовић са 4,4, Биљана Стојковић са 3,15 одсто гласова, Бранка Стаменковић са 2 и Миша Вацић са 0,9 одсто гласова.

Када је ријеч о парламентарним изборима, према подацима СНС-а, листа Александар Вучић - Заједно можемо све - 43,95 осто гласова, Уједињени за победу Србије - 13,6, Ивица Дачић - премијер 11,4, Милош Јовановић - ДСС-НАДА - 5,3, Морамо - 4,7, Заветници и Двери по 3,8 одсто.

Према мандатима навео је да СНС има 124 или 125 мандата.

- То би значило да већина за састав Владе је на ивици, али са Савезом војвођанских Мађара имамо довољно за формирање - рекао је Вучић.