slavko vucurevic TREBINJE l Većina u Skupštini grada Trebinja je stabilna, a sa aktuelnih 16 glasova - u narednih mjesec dana biće i povećana za još dva odbornika, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.
On nije želio da kaže od kojih odbornika opozicije očekuje podršku, niti iz kojih su stranačkih tabora.
Ne bi bilo korektno da sada govorimo čija su to dva odbornika. Ali računam na dva“, rekao je Vučurević, dodajući da njihov prelazak u redove skupštinske većine očekuje u narednih mjesec dana.
Na pitanje da li skupštinska većina može da računa i na glas Darka Špeca, koji sa liste NDP-a preuzima mandat odbornika PDP-a Zorana Pologoša, izabranog u Narodnu skupštinu RS – Vučurević je odgovorio da je sa Špecom još ranije dogovoreno da bude dio skupštinske većine.
On će podržati skupštinsku većinu - i tu nema nikakve dileme. Već smo razgovarali sa njim - on je odavno na liniji koja ne podržava SNSD, zbog čega je i bio na listi NDP-a. Što se većine tiče – možete tu temu skinuti sa dnevnog rada. U njoj je sada 16 odbornika, a pojačaćemo je sa još dva. Ona će biti stabilna i sigurna do isteka mandata 2016. godine“, istakao je Vučurević.
R.S.