bileca.jpg (300 KB)

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је Срни да је до сада за 64 стимулативне отпремнине запослених у Општинској управи и јавним предузећима и организацијама исплаћено 1.800.000 KМ.

Он је навео да је планирано да број запослених буде смањен за још двадесетак и да ће они, уколико се не пријаве за отпремнину, бити проглашени за технолошки вишак.

Вујовић је рекао да је 40 отпремнина исплаћено у Општинској управи, а 24 у општинским организацијама и предузећима.

"У наредном периоду надам се да ће се пријавити још 15 до 20 запослених како би се испунио тај број од око 80 отпремнина колико је планирано, а уколико се то не деси прогласићемо их за технолошки вишак, након чега могу рачунати на законске отпремнине", рекао је Вујовић.

Он каже да је за стимулативне отпремнине преостало још око 200.000 KМ, будући да је за те сврхе планирано два милиона KМ, односно милион KМ за те сврхе дозначено је из кабинета предсједника Републике Српске, а милион KМ из Владе Српске.

Износ отпремнина креће се од 23.000 до 29.000 KМ, а основица су 24 лична дохотка.

Вујовић каже да је посљедња плата за запослене у општини Билећа који не наплаћују плате судским путем, исплаћена прије два дана за мјесец јул.