turizam-trebinje.jpg (225 KB)

У Требињу је у протеклих девет мјесеци регистровано око 80.000 ноћења, што је за два одсто више него за исти период прошле године, која је била рекордна.

Марко Радић, директор Туристичке организације града Требиња, истиче да се надају да ће ова година бити боља од претходне, те да ће успјети да остваре бројку од 100.000 ноћења.

“Надамо се да ћемо ове године успјети да пређемо ту зачарану цифру од 100.000 ноћења,  имамо лијепу уплату боравишне таксе, која је повећана у односу на претходне године, а повећан је и број посјета нашем Туристичко-информативном центру”, навео је Радић.

Највише туриста који су посјетили Требиње од почетка године је из Србије, Турске, Грчке, Француске и Кине.

Туристичка организација града Требиња ће се, заједно са Херцеговачком кућом, представити на овогодишњем Међународном сајму туризма „Philoxenia 2019.“, који ће се крајем ове седмице одржати у Солуну.

У Грчкој ће наступити заједно са Туристичком организацијом РС, а уз подршку Амбасаде БиХ и Представништва РС у Грчкој.

“У Солун одлазимо спремни, по први пут ћемо град Требиње представити грчком тржишту. Припремили смо пропагандни материјал на грчком језику, а биће представљени и производи из Херцеговачке куће које ће посјетиоци моћи да дегустирају на лицу мјеста. С обзиром на велики број туриста из Грчке који бораве у Требињу ово је један логичан слијед ствари, почетак нашег представљања на тлу Грчке који ће, надамо се, да прерасте у традицију”, навео је Радић.

Требињска туристичка понуда ускоро ће бити представљена и на сајму туризма у Варшави.

“И тамо ћемо се по први пут појавити. Пољаци су нација која долази у Требиње, али много  више посјећују Федерацију БиХ, превасходно Сарајево, Међугорје и Мостар. Ово ће бити прилика да покажамо да смо ту близу, да имамо шта да понудимо. У наредном периоду очекујемо помоћ неких агенција када су у питању туристи из Пољске. Имаћемо и водича за пољски језик, тако да припремамо све и за ове туристе”, наводи Радић.

Заједно са Херцеговачком кућом и Градом сунца, Туристичка организација града Требиња учествоваће и на бањалучком сајму, који ће се одржати средином новембра.