Kako vam izgleda tim „Leotara“ u kome je na golu Asmir Begović, u veznom redu između ostalih, reprezentativac Srbije Nemanja Gudelј i po mnogima najbolјi mladi BiH fudbaler Gojko Cimirot, a u napadu Mijat Gaćinović, zvijezda srbijanskog fudbala i „špic“ Vojvodine i Miloš Aćimović, novi mladi reprezentativac Srbije.

mit Nije to u stilu onih starih poštapalica, šta bi bilo kad bi bilo, nego ideja Uprave Fudbalskog kluba „Leotar“ da u ovom sastavu istrči „Leotar“ na prijatelјskom meču 3. juna protiv beogradske „Crvene zvezde“, koji je nedavno ugovorio predsjednik Upravnog odbora trebinjske ekipe Simeon Dučić i najuže rukovodstvo beogradske „Crvene zvezde“. Biće to ujedno prilika da se, ako Bog da, proslave titule „Leotara“ i „Crvene zvezde“ u Prvoj ligi RS i Jelen Super ligi. Tako se nadaju navijači.
Doktor Milan Tomanović, potpredsjednik Upravnog odbora FK „Leotar“ kaže da sve ovo nije nimalo nerealno.
Termin nam pogoduje. Tada će Evropske lige biti završene, a volјa ovih fudbalera koje sam naveo, uvjeren sam da je nesporna. I nadamo se prepunim tribinama. Da igramo u slavu i radost fudbala“, priča Tomanović, inače osvjedočeni veliki „zvezdaš“, koji kaže da će u ovom duelu biti neutralan.
Nјegov najbliži saradnik, Vaso Mijanović, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba „Leotar“ kaže da je dogovoreno i prijatelјsko odmjeravanje snaga sa beogradskim „Partizanom“.
Biće to još jedan praznik fudbala i nadam se da ćemo ga prirediti na radost iskrenih lјubitelјa fudbala. Ostalo je još samo da utanačimo termin, ali vjerujem da će do meča sigurno doći“, kaže Mijanović koji će, kako kaže, navijački, iako je „Partizanovac“ ostati neutralan.

LEOTAR T. STADIO 2 Šalu na stranu, a sve navedeno je velika istina, na adresi Trg Petral u Policama, gdje je sjedište „Leotara“ u toku su velike aktivnosti.
Predviđeni radovi odnose se na unapređenje infrastrukture na stadionu, ugradnju novog automatskog sistema za navodnjavanje u glavni teren stadiona, sanaciju tribina, svlačionica i pomoćnih prostorija kluba, kao i ugradnja novog semafora. Velika želјa rukovodstva, kao i navijača FK Leotar je i ugradnja reflektora. Sredstva za ovaj projekat izdvaja Fudbalski savez BiH putem programa pomoći UEFA-e. Kako saznajemo od rukovodstva FK Leotar radovi bi trebali biti završeni do početka Prvenstva RS", kaže Tomanović i dodaje: “Iako i sada ima nekih probelmčića, oni proizilaze iz nekog nesporazuma. Imamo strategiju kojim putem da se ide. Želimo da napravimo klub koji će biti klub Hercegovine, stare Hercegovine, Boke, dijela Dalmacije. “Leotar” je sportski brend. Slikovito da kažem, da budemo klub svih onih oblasti koje pokriva naša Eparhija”, kaže Tomanović.
Na ovu priču se nadovezuje Mijanović i dodaje:
Običan navijač je u prethodnom periodu bio “izvaran”. Mi smo tu da vratimo povjerenje običnih lјudi - navijača. Uveli smo godišnje karte, očekujemo sve veće povjerenje Trebinjaca. Vrlo brzo će biti gotov projekat stadiona kakav bi trebao da izgleda. Namjeravamo da napravimo sistem pomoćnih terena. Riječ je o klasičnoj modernizaciji. Oko 15. januara počeće sa radom i digitalni semafor. Krećemo 21. januara  sa pripremama. Tada će dosta stvari biti poznato. Organizovaćemo i novu skupštinu kluba, prezentovati sve što smo uradili. Tu ćemo predstaviti koliko je Leotar dužan, koliko smo dugova vratili. Isto tako i koliko smo novca dobili. Napredak je priličan i nismo u tragičnoj situaciji. Vjerujemo u povratak u Premijer ligu”, ističe predsjednik Skupštine “Leotara”.

IMG_0155 Neminovno, u ovom periodu govori se i o pojačanjima. Ima i tu nekih, jako ambicioznih najava. “Obavili smo razgovore sa igračima koji su porijeklom iz Trebinja. Neki kao Anel Ramić su izrazili želјu da se vrate. Drugi, kao Mrkajić i Milović ne “vide” sebe u narednom period u “Leotaru”. Uroš Đerić, igrač čačanskog “Borca” porijeklom iz Trebinja nam je veoma interesantan. On je izrazio želјu da dođe. Međutim prepreka mu je ugovor sa menadžerskom agencijom koja ga predstavlјa. Naši bivši igrači Mihojević, Anđušić i Simović, koji su trenutno u Sarajevu, takođe su nam interesantni. Vidjećemo hoće li biti u prvim planovima kod Meha Kodra, trenera Sarajeva. Ići će na pripreme sa prvim timom. Vidjećemo. Postoji mogućnost da ih dovedemo na “Kalјenje” i bili bi nam prava pojačanja”, kaže Mijanović, a priču završava Tomanović. “U septembru moramo da igramo ponovo Premijer ligu. Ja se nadam za četiri godine da ćemo ponovo igrati u Evropi”, kaže on.
Pola godine od dramatičnog spašavanja “Leotara” do danas mnogo toga se promijenilo. Novi vjetrovi na Policama najavlјuju povratak u Premijer ligu i Evropu za četiri godine.
Daj Bože.
Ratomir Mijanović