Требиње ће и ове године обиљежити 5. јун - Међународни дан заштите животне средине, великом акцијом уређења града, која ће бити одржана сутра.

stevan bekan 2.jpg (240 KB)

Тим поводом, Градска управа упутила је јавни позив свим грађанима Требиња да се укључе у акцију – како би сви заједно допринијели чистојој и здравијој животној средини, те љепшем изгледу нашег града.

Током акције, чији је мото „За љепше Требиње“, планирано је чишћење града, односно уређење јавних зелених површина, простора око школа, пословних објеката, стамбених зграда, улица, тротоара, обала и корита ријеке, као и ријечних канала, затим уклањање нелегалних депонија, као и уређење других неуређених површина.

Све јавне установе, школе, мјесне заједнице, те остала лица заинтересована за ову акцију могу се јавити на бесплатан број 121 у оперативном центру - ЈУ „Екологија и безбједност“ Требиње.

Телефонски број је доступан током 24 часа, а сви приједлози и захтјеви ће бити прослијеђени координационом тиму за уређење града.

„Грађанима ће бити на располагању бесплатан одвоз прикупљеног отпада од стране комуналног предузећа. У градској зони кућанске апарате, дјелове намјештаја и слично, треба одлагати поред контејнера, али не на саобраћајнице. Одвоз кабастог отпада у приградским и сеоском подручју врши се по распореду редовног одвоза смећа. Грађани би требало отпад да изнесу у раним јутарњим сатима како би све било одвезено током истог дана, уколико је то могуће. Позивају се сви суграђани да дају допринос да уредимо наш град у сусрет предстојећој туристичкој сезони“, кажу у овој установи.

Предвиђено је да се у акцију укључе јавна предузећа, јавне установе, мјесне заједнице, власници пословних простора, школе, политички субјекти, омладинске организације, невладине организације, заједнице етажних власника и грађани.

Почетак акције и окупљање учесника на простору бивше касарне планирано је од 8 часова.

О предстојећој акцији за Радио Требиња говорио је Стеван Бекан, директор ЈУ „Екологија и безбједност“ Требиње.

Разговарала Аница Скочајић.