У организацији Јавног фонда за дјечију заштиту до сада је 1.350 дјеце из свих крајева Републике Српске љетовало на мору и пројекат "Социјализација дјеце" се и ове године наставља без проблема, рекао је директор Фонда Недељко Јовић, испраћајући из Бијељине 10. смјену учесника.

- Ово је 18. година како Фонд реализује пројекат кроз који је до сада прошло више од 30.000 учесника. Годишње за овај пројекат буде издвојен 1,1 милион КМ - навео је Јовић.

Он је рекао да је у групи учесника из Бијељине 81 дијете и 15 пратилаца, а учесници су изабрани по конкурсу Центра за социјални рад, градске Борачке организације и Удружења за промоцију образовања Рома "Отахарин".

Волонтер "Отахарина" Алмир Хидановић рекао је новинарима да на љетовање ове године иде осморо ромске дјеце узраста од 10 до 14 година који су редовни ученици.

Он је навео да ће неки од њих први пут видјети море и да већ данима одбројавају часове до поласка, те да се највише радују десетодневном дружењу са вршњацима.

Јавни фонд за дјечију заштиту кроз пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" обезбјеђује бесплатно љетовање у Бечићима на Црногорском приморју за дјецу из сиромашних породица, из борачке популације, вишечланих породица, као и надарену и талентовану дјецу и успјешне спортисте.

РТРС