У програму Радио Требиња од данас се, у сарадњи са Амбасадом Италије у Босни и Херцеговини, емитује циклус емисија „Радио Италија“.

rim-italija.jpg (173 KB)

Емисија, у продукцији Радио Сарајева, емитује се и у програму Радио Сарајева, Радио Камелеона, Фри радија Приједор и РТВ Зеница.

Серијал је посвећен Италији, њеној историји и култури те пријатељским везама Италије и Босне и Херцеговине.

С обзиром на досадашњу плодну сарадњу Амбасаде Италије у БиХ и Требиња, који је резултирао бројним пројектима, драго нам је да је и Радио Требиње укључен у овај занимљив, заједнички серијал.

Емисија „Радио Италија“ је доживјела већ двије сезоне, а средином прошлог мјесеца започета је и трећи циклус серијала.

У свакој од емисија, аутор и водитељ Фарук Чалука има занимљиве саговорнике, који живе у БиХ или Италији, а зависно о теми емисије, један од гостију је и Никола Манаси, амбасадор Италије у БиХ.

Овог поподнева, али и у наредна два дана, од 12 часова и 30 минута, емитоваћемо само неке од већ реализованих емисија „Радио Италија“, а од наредне седмице, петком, од 12,30 прикључићемо се редовним емисијама недавно започете, треће сезоне серијала, у којој ће гостовати и наш суграђанин Слободан Вулешевић, директор Центра за развој Херцеговине.

Уживајте у занимљивој радио емисији о Италији и Италијанима, италијанском језику, култури, умјетности, традицији, гастрономији и свакако, љепоти италијанске музике, слушајте емисију „Радио Италија“ у програму Радио Требиња!