CSR 2.jpg (247 KB)

У Центру за социјални рад Требиње завршени су радови на отворима за шта је издвојено око 27.000 марака, а с циљем побољшања пружања услуга и задовољних радника и корисника.

Регионални директор њемачке невладине организације АСБ Елмир Бојаџић, која је највећим дијелом финансирала овај пројекат каже да је пројектом настављен континуитет сарадње ове организације и Града Требиња.

„Данас затварамо пројекат обнављања вањске дрвенарије на Центру за социјални рад, који можда финансијски није толико значајан али доноси велике промјене у овој јавној установи. Ријеч је о пројекту Њемачке владе,  кроз који помажемо центре за социјални рад у БиХ и помажемо креирање радних мјеста у Србији, ради унапређења социјалних услуга. Трећину овог пројекта финансирао је Град Требиња, те на тај начин нама олакшао процес заједничког удруживања средстава. Преко наших националних партнера почињемо једну нову причу са Градом Требиње, гдје ћемо потписати нови пројекат у износу од око 300.000 марака, Град Требиње ће дати значајних 37% остатак Њемачко министарство за економску сарадњу и развој“, навео је Бојаџић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да је овај пројекат веома значајан за Центар за социјални рад и запослене у овој установи, који сада имају боље услове рада.

„Велика захвалност АСБ организацији, није ово први пројекат који спроводе у сарадњи са Градом Требиње. Већ данас ћемо договорити неке нове пројекте. Учешће града никад није било упитно, све што смо потписали, испоштовано је са обје стране. Наш циљ је да подржимо све људе који су вриједни и који желе да раде. Живимо у чудним временима и Центар за социјални рад нам је веома важан“, додао је Ћурић.

Зоран Анђушић, директор ЈУ Центар за социјални рад Требиње захвалио је свима који су учествовали у реализацији овог веома значајног пројекта.

„Ови отвори се нису мијењали преко 50 година. Циљ који смо себи зацртали је унапређење услова и угоднији амбијент за раднике и наше кориснике. Ово је пети пројекат који смо реализовали у посљедње двије године, којим смо унаприједили услове рада и тако ћемо наставити и у будућности“, додао је Анђушић.     

CSR.jpg (765 KB)