Zavrsni koncert MiM (1).jpg (594 KB)

Вечерашњим концертом „The Grand Finale“ у Културном центру Требиње завршен је четврти Међународни фестивал и љетна школа „Music & More SummerFest“.

На концертном програму нашле су се композиције Барбера, Дворжака и Вивалдија, а премијерно је изведено музичко-поетско дјело „Срце“ које је написао Јонел Петрои, а креативни концепт осмислила је и продуцирала Татјана Ранковић. Интердисциплинарно дјело „Срце“ обухвата десет пјесама које су написали наши велики пјесници: Јован Дучић, Раде Драинац, Вито Николић, Милена Павловић Барили, Алекса Шантић, Васко Попа, Милица Стојадиновић Српкиња, Маја Херман Секулић, Мирослав Миња Николић и Јован Јовановић Змај.

Zavrsni koncert MiM (8).jpg (783 KB)

Zavrsni koncert MiM (9).jpg (832 KB)

Zavrsni koncert MiM (5).jpg (829 KB)

Zavrsni koncert MiM (3).jpg (509 KB)

Zavrsni koncert MiM (2).jpg (800 KB)

Пијанисткиња Татјана Ранковић, директор и оснивач фестивала, резимирала је своје утиске о овогодишњем издању „Music & More SummerFest“:

„Изузетно ми је драго да је овај фестивал у Требињу био четврти пут и да расте, развија се и да имамо толико дивних људи са неколико континената. Сви ми, који смо се овде састали, причамо једним језиком – језиком музике. Амбасадори смо свега културног, уметничког, музичког и то ми је посебно драго. Овај град одише Дучићем и његовом поезијом и то ми је дало инспирацију да осмислимо ‘Срце’. Дело је рађено за гудачки оркестар и наратора, а привилеговани смо што имамо два наратора, глумачки тандем Небојшу и Марију Кундачину“.

IMG-1379.jpg (160 KB)

„Music & More SummerFest“ одржан је у Требињу четврти пут заредом, уз учешће бројних афирмисаних, али и младих музичара. Током 13 фестивалских дана одржано је 11 концерата на различитим локација, по први пут је приређен концерт у Мостару, као и такмичење љетне школе у категорији концерата: за солисте и гудачки оркестар, а студенти из 25 земаља свијета похађали су мастерклас еминентних професора класичне музике.