drapic

ТРЕБИЊЕ │ Претходник данашњег дрона или мултикоптера биле су играчке на даљинско управљање. Додавањем сложених компоненти попут џи-пи-еса и стабилизатора камере направљена је озбиљнија играчка, која је своју популарност код нас добила послије прошлогодишње утакмице Србија - Албанија.

Живко Драпић из Требиња много раније почео је да се интересује за ове беспилотне летјелице - прави их, каже, од десете године. Преко модела авиона, хеликоптера - прије три године склопио је свој први мултикоптер. За разлику од општепознате злоупотребе дрона на Партизановом стадиону, његови имају широку позитивну примјену.

- Специфичан је осјећај, сваки пут приликом полијетања имате невјероватне утиске, руке се зноје, пролази вас осјећај задовољства - прича Живко.

Љубав према летењу и моделарству јавила се, каже Живко, у десетој години, када је добио и први модел авиона. Задње три године посветио је склапању мултиротора, познатијег као дрон. Своју примјену ова летјелица нашла је у противпожарном извиђању, претрагама терена, снимању промотивних спотова.

- До сада имам четири примјерка што се тиче мултиротора, а модела и авиона имам на десетине, што код себе - што ових које сам направио другом - каже Живко.

Иако их ради и по наруџби, мало је оних, каже Живко, који се одлуче за куповину ове летјелице. Цијену од неколико хиљада марака диктира сложеност склапања, али и набавка дијелова, које најчешће проналази у Кини, Америци и Њемачкој. - Ако имате новца можете га склопити за дан, ја сам га склапао годину дана - каже Драпић.

Заинтересованост за дронове, тврди Живко, повећала се послије инцидента на утакмици Србија - Албанија. Неславно узлијетање и слијетање, допринијело је томе да за кратко вријеме ова беспилотна летјелица постане велики тренд.

- Од тада је кренула експанзија, људи нас заустављају, питају нас је ли то онај са утакмице, ми се слатко насмијемо...имали смо и падова, они нас знају коштати и по неколико хиљада марака - каже он.

Овај заљубљеник у летење тренутно ради на пројекту вишенамјенске летјелице, којој ће продужити вријеме и даљину летења, и коју ће, у односу на прошле, прилагодити неким специфичнијим потребама. Али то је, каже Живко, тема за неку наредну причу.
РТРС