screen-19.09.05[21.05.2023].jpeg (199 KB)

Зрињски је наслов првака осигурао четири кола прије краја, а након данашње утакмице против Леотара у 32. колу уприличена је додјела медаља и пехара.

Иако је већ раније обезбиједио титулу, састав Зрињског схватио је озбиљно све утакмице, па тако и ову с Леотаром, којем су бодови били далеко неопходнији у борби за опстанак, али момчад Kрунослава Рендулића настојала је одиграти максимално до самог краја. Домаћи тим је имао 1:0 на полувремену, на крају славио са 2:1.

У 22. минути је постигнут први гол домаћих. Јукић је центрирао, а Билбија наставио своју голгетерску серију и наговијестио нова три бода Племића.

Леотар је играо отворено, те је на тај начин успио да испарира много квалитетнијем ривалу, који је ипак играо опуштеније него у неким ранијим утакмицама. Аутоголом Баришића у 56. минути Леотар је дошао до изједначења, но до краја Зрињски је још једном повео и дошао до побједе, а стријелац је био резервиста Марио Ћуже, стријелац јединог гола у недавној побједи над Вележом у финалу Kупа.

Леотар остаје на дну табеле са 32 бода, али није без шанси. У сљедећем колу дочекује Широки Бријег, а екипе изван опасне зоне бјеже им два бода. Математички Требињци још вјерују, али заиста треба да се деси чудо.