116704.jpg (135 KB)

Званичници Републике Српске честитали су свим грађанима православну Нову 2023. годину, који славе по Јулијанском календару.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом обиљежавања православне Нове 2023. године, упутио је честитку свим грађанима Републике Српске који празнују према јулијанском календару.

- Свим грађанима Републике Српске желим да православну Нову годину дочекају у добром здрављу и расположењу и да Нова 2023. година донесе напредак и благостање - поручио је Додик.

Додик је пожелио да наступајућа година буде година стабилности, просперитета и заједништва.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је  честитку вјерницима Српске православне цркве. Вишковић је у своје и у име Владе Српске честитао улазак у 2023. годину, по јулијанском календару.

- Придржавајући се вјековне традиције, Српска православна црква данас обиљежава улазак у нову годину по јулијанском календару, за коју се, са правом, надамо и очекујемо да ће бити година успјеха и напретка. Желим вам, да Нову годину дочекате са својим најмилијима, у срећи и добром здрављу - наводи се у честитки премијера Српске.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић, поводом православне Нове 2023. године, упутила је честитку свим грађанима који празнују по јулијанском календару.

- Свим грађанима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће 2023. године, са жељом да година пред нама свима донесе добро здравље, личну и породичну срећу и свако добро. У увјерењу да ће 2023. година протећи у духу заједништва, мира, стабилности и свеукупног напретка, срдачно вас поздрављам. Нека је срећна и благословена Нова година - истакла је Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је честитку свим грађанима који Нову годину празнују по јулијанском календару, са жељом да им донесе здравље, срећу и успјех у личном и породичном животу.

- Желим вам да празник проведете у миру и радости. Нека вам Нова година донесе свако добро, породичну срећу, напредак и благостање - поручио је Стевандић.

Стевандић је пожелио је да Нова година буде у знаку напретка, економског јачања, стабилности и просперитета Републике Српске.

- Нека нам Нова година донесе мир, јединство, напредак и благостање. Желим вам да са пријатељима и породицом у весељу прославите празник. Срећна вам православна Нова година! - истакао је Стевандић у честитки.