IMG-aa466446159454d164cc1a3f5681963c-V.jpg (260 KB)

Народни посланик има двојаку улогу и требало би да кроз учешће у републичком парламенту и дјеловање на терену допринесе квалитету живота грађана како на ужем простору, тако и у широј заједници, изјавио је Срни кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Драгослав Бањак.

Бањак је истакао значај рада Народне скупштине јер се ту доносе акти који су од значаја за Републику Српску, али њен међународни положај.

Он сматра да би сваки народни посланик требало да веома озбиљно ради у оквиру стручних тијела Скупштине у припремама докумената у њиховој анализи.

"Посебно је важно да дискутује о документима и да пружи свој максимум, нарочито у оним областима које познаје", нагласио је Бањак.

Он је напоменуо да се други дио рада народног посланика односи на дјеловање на терену, те да његов ужи завичај остаје приоритет да побољша квалитет живота тог краја.

"Народни посланик има обавезу и за дјеловање у широј заједници, прије свега, мислим на Изборну јединицу девет која учествује у овим изборима, а која се простире од Требиња до Вишеграда. Потребно је да се познаје свака од тих средина, уоче потребе тог становништва, покуша да се помогне тој заједници својим идејама, како би људи на терену осјетили директну корист од народног посланика", рекао је Бањак.

Бањак је истакао да би се уколико добије повјерење грађана посебно бавио темама науке и образовања, али и квалитета вода, заштите природе и области културе.

Он је указао да је Дом културе у Чајничу у незавидном стању, те да ће једна од првих активности независно од тога ко буде народни посланик из овог краја бити да се покушају наћи средства за његову реконструкцију, јер је култура важна као дио националног идентитета.

Бањак, који је и предсједник Скупштине града Требиња, истакао је да су протекле двије године биле динамичније у раду локалног парламента, да су у одборничке клупе ушли одборници који су били неискусни, али са жељом да нешто промијене, што је утицало на то да сједнице трају дуже.

"Мислим смо у свакој наредној сједници правили одређене искораке који су ишли ка учвршћивању рада Скупштине, ка стабилности и расправе су за нијансу постајале конструктивније", оцијенио је Бањак.

Он каже да се он као предсједник Скупштине темељно припрема за сваку сједницу, те истиче да је најважније да задржи потпуну неутралност и објективност.

"Трудио сам се да тај принцип објективности дословно поштујем, то је једини начин да се изгради ауторитет, толики да се некоме одузме ријеч, а да то та особа не схвати као лични атак", рекао је Бањак, те додао да му је у томе помогло то што је раније био професор у школи.