IMG_8446.JPG (254 KB)

Народна партија Српске, Покрет Успјешна Српска и Прва СДС који на предстојећим Општим изборима наступају у коалицији представили су вечерас на централној трибини у Културном центру Требиње 12 кандидата за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 9.

Дарко Бањац, предсједник Народне партије Српске каже да на предстојећим изборима ова партија може остварити директан мандат, те да ће у Изборној јединици 9 бити највеће изненађење.

"Циљ наше коалиције је четири мандата у Народној скупштини и кроз сва наша кретања кроз општине и градове можемо слободно рећи да ће НПС остварити тај циљ, а то је клуб посланика у Народној скупштини", рекао је Бањац који је и носилац листе за Народну скупштину РС у Изборној јединици 1.

Он је додао да у наредне четири године грађанима поручују да ће се борити да људи остану кроз јачање економије РС, за национално јединство унутар РС, да се води једна заједничка политика у заједничким институцијама БиХ и најважније је искреност, што кажу, то морају да урадити.

Бањац је навео да су Херцеговци поносни, пркосни људи и треба да учине све да остану на овим просторима.

"Херцеговина има огроман потенцијал, хидро потенцијал, производњу електричне енергије. Tреба довршити реконструкцију путева, све пројекте које је Влада најавила ми ћемо инсистирати да буду завршени", истакао је Бањац.

IMG_8455.JPG (384 KB)

Јовица Влатковић, предсједник Градског одбора НПС-а у Tребињу и носилац листе ове странке за Народну скупштину РС у Изборној јединици 9 рекао је да ће уколико постане народни посланик радити на промоцији културе и науке.

"Уколико будем народни посланик могу да обећам да ће се у наредне четири године завршити пут Брод на Дрини - Tјентиште, Чемерно-Врба, и Љубиње-Столац", истакао је Влатковић.

Он је додао да ће се залагати у наредном периоду за развој локалне заједнице кроз енергетски сектор.

Влатковић је навео да ова коалиција подржава кандидате СНСД-а за инокосне функције - Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.

Рајко Паповић, секретар Прве СДС и кандидат за Народну скупштину РС каже да је основни задатак ове коалиције очување и јачање РС и њена стабилност у оквиру Дејтонског споразума, као и јачање веза са Србијом и да ће се у Херцеговини залагати за развој привреде и инфраструктурних пројеката.

Вечерашњој централној трибини у Требињу присуствовао је и генерални секретар СНСД-а и предсједник Градског одбора странке Лука Петровић и предсједник Градског изборног штаба ове странке Мирко Ћурић, као и представници свих осталих коалиционих странака окупљених око СНСД-а.

IMG_8473.JPG (296 KB)