ТРЕБИЊЕ  │ Tреће вечери 60. Фестивала фестивала на сцени Културног центра наступили су побједници Републичког фестивала аматерских позоришта Србије – Позориште „Стеван Сремац“ из Црвенке представом „Малограђанска свадба“, по тексту Бертолда Брехта и у режији Радоја Чупића.

Брехтову сатиричну анализу малограђанског на свадбеном весељу, која се заоштрава у озбиљно упозорење на трауматичне посљедице овакве свијести и окружења, у „читању“ и тумачењу ансамбла из Црвенке - фестивалска публика испратила је бурним аплаузом и овацијама.

Диплому протагонисте вечери жири публике додијелио је глумцу Зорану Радуловићу.

Сутра је на програму наступ ГАТ сцене 71 – Дома културе „Крсте Мисирков“ из Светог Николе у Македонији, која ће пред требињску публику са представом „Европејци“ Мирољуба Недовића, у режији Слободана Елисеева. Представа почиње у 20:30.

Претходно ће у кино сали Културног центра бити одржана трибина под називом „60 година фестивала – куда иде позоришни аматеризам“. Овај програм почиње у 19:30.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2017. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији Хроника фестивала, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић