ТРЕБИЊЕ │ Остварењем „Европејци“ публици 60. Фестивала фестивала вечерас се представио четворочлани ансамбл ГАТ сцене 71 – Дома културе „Крсте Мисирков“ из Светог Николе у Македонији.

Комедију наших дана о Балканцима, њиховим схватањима, навикама и „европским перспективама“, српског аутора Мирољуба Недовића, режирао је Слободан Елисеев.

Диплому протагонисте вечери жири публике додијелио је глумцу Игору Тошеву, за улогу Манета.

Претходно је у кино сали Културног центра одржана трибина под називом „60 година фестивала – куда иде позоришни аматеризам“.

Пета фестивалска вече резервисана је за представнике Хрватске – „Бјеловарско казалиште“ које ће пред требињску публику са представом „Сутра припада мени“, по тексту Константина Костјенка, а у режији Маје Фабичевић. Представа почиње у 20:30.

У оквиру пратећег програма Фестивала фестивала, сутра ће у Галерији Културног центра бити отворена изложба портрета „Великани српског глумишта“, аутора Ане Павлов Ратковић. Отварање изложбе је у 19:15 минута.

Од 19:30 планирана је промоција позоришних часописа „Сцена“ и „Нова српска драма“.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2017. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији Фестивалска хроника, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић