ТРЕБИЊЕ │ Представници Хрватске на 60. Фестивалу фестивала  – „Бјеловарско казалиште“ наступило је пете вечери смотре на сцени требињског Културног центра са представом „Сутра припада мени“.

Адаптацију и инсценацију текста Константина Костјенка „Хитлер и Хитлер“, којим млади бјеловарски ансамбл одговара на у свијету растућу мржњу и нетрпељивост у име идентитета - потписује редитељ овог позоришта Маја Маргарета Фабичевић.

Диплома протагонисте вечери, према одлуци жирија публике, припала је глумцу Борни Премужићу, за улогу Фотографа.

У оквиру пратећег програма Фестивала фестивала у Галерији Културног центра отворена је изложба портрета „Великани српског глумишта“, аутора Ане Павлов Ратковић, а претходно је одржана и промоција позоришних часописа „Сцена“ и „Нова српска драма“.

Претпосљедње вечери фестивала на програму је другопласирана представа са Републичког фестивала аматерских позоришта Србије – „Драги тата“, у извођењу Студија глумца  – Театра 011 из Београда.

Драмски предложак Милене Богавац режирала је Наташа Радоњић. Представа почиње у 20:30.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2017. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији Фестивалска хроника, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић