ТРЕБИЊЕ | Претпосљедње вечери 60. Фестивала фестивала на сцени Културног центра вечерас је наступио Студио глумца – Театра 011 из Београда са представом „Драги тата“, другопласираним остварењем са Републичког фестивала аматерских позоришта Србије.

Комад Милене Богавац, у којем оживљава драму одрастања младих на београдском асфалту у времену пропадања породице и друштвених вриједности – режирала је Наташа Радоњић, а извођење ансамбла Театра 011 требињска публика испратила је бурним аплаузима и овацијама.

Диплома протагонисте вечери, према одлуци жирија публике, припала је глумици Јовани Петровић, за улогу Милице (Мали).

Такмичарски програм фестивала затвориће вечерас представа „Писац породичне историје“, у извођењу Градског позоришта Требиње, коју је по тексту Љубомира Ђурковића режирао Слободан Маруновић.

Представа почиње у 20:30.

Прије саопштења стручног и жирија публика, додјеле Златних маски и диплома за најбоља остварења и свечаног затварања јубиларног 60. Фестивала фестивала - од 22:15 у Галерији Културног центра биће отворена изложба фотографија: „Фестивал у објективу“, чланова Фото-кино клуба Требиње.

У оквиру пратећег програма фестивала, од 23:00, требињска публика имаће прилику да погледа и монодраму Марије Ђајић „На дан свођења рачуна“, ауторски пројекат младе требињске глумице, награђен на овогодишњем Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2017. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији Фестивалска хроника, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње
Фото: Јован Видаковић