Награду за најбољу фотографију овогодишње изложбе са 61. Фестивала фестивала добио је Славенко Вукасовић, друга награда је припала Радоју Елезу, трећепласирани је био Радоје Вуковић, док је похвала додијељена Предрагу Муцовићу.

Овакву одлуку је донио трочлани жири, формиран за оцјењивање чланова Фото кино клуба Требиње, који су и ове године фотографисали сваку фестивалску представу и у оквиру пратећег програма Фестивала фестивала приказали палету црно-бијелих и фотографија у боји, под традиционалним називом „Фестивал у објективу“.

Изложбу је отворио један од чланова жирија Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња, који је присутне поздравио и у име организационог одбора, односно Градске управе и подсјетио да ова изложба у пратећем програму постоји већ неколико година и показала се веома успјешном.

„Све ове фотографије настале су за вријеме овог фестивала, а ови умјетници су забиљежили све важне драмске моменте својим објективима и видимо да се заиста ради о фотографијама које су јако квалитетне, што је учинило да и жирију не буде нимало лак задатак“, казао је Милошевић.

Он је подсјетио да је, поред њега, жири чинио и драматург из Новог Сада Зоран Ђерић и познати требињски фотограф Јован Видаковић, који је уједно и фотограф фестивалског билтена.