IMG-0ff2413028c71ae9c612774aa56c4ff6-V(1).jpg (292 KB)

Бројним наградама које требињски гимназијалци освајају на различитим такмичењима и конкурсима придружила се још једна - награда на 8. Међународном филмском фестивалу кратког филма ,,Kратка форма", који се одржао у Горњем Милановцу од 27. септембра до 1. октобра 2022. године.

Документарно-играни филм требињских гимназијалаца ,,Владо" освојио је Посебно признање за истраживање архивске грађе у категорији филмског стваралаштва дјеце и омладине. За исту категорију селектовани су и филмови из Србије,  Шведске, Грчке, Хрватске, Шпаније, Португала, Сјеверне Македоније и Јужне Kореје. Фестивалу и проглашењу побједника присуствовали су Војислав Елез и Марко Мирдиња, дио требињске седмочлане филмске екипе, и њихов ментор Веселинка Kулаш, који су посебно срећни због фестивалског филмског признања освојеног у таквој конкуренцији.

Екипу чине:  Романа Рогановић, Зоја Перовић, Милица Илић, прошлогодишњи ученици Гимназије, Kатарина Јанковић, прошлогодишња ученица Музичке школе, матуранти Гимназије Јелена Ђерковић, Војислав Елез и Марко Мирдиња, те Веселинка Kулаш, професор српског језика и књижевности.