IMG-60c6c3a4aea4fc37b62fe19b6ecb84c1-V.jpg (467 KB)

Радови на храму Свете великомученице Текле на Зупцима се ових дана приводе крају, а уз средства прикупљена на недавно одржаној донаторској вечери, преостали новац за завршетак радова обезбиједили су Град Требиње и Електропривреда РС.

“Дугујемо велику захвалност свим приложницима, појединцима, јавним предузећима и установама од Требиња до Канаде, који су нам несебично помогли. Нека их Господ награди, дарујући им здравље, радост и мир”, истиче Крсто Ратковић, члан Грађевинског одбора за обнову храма Свете Текле.

Он наводи да се ових дана изводе завршни радови, уочи освештања храма, које је, поводом крсне славе, Свете Текле, планирано у недјељу, 9. октобра.

“Преостали су још само радови на облагању цркве каменом и постављање иконостаса, а онда ће црква засијати у пуном сјају, на радост свих нас”, каже Ратковић.

Подсјетимо, први радови на изградњи новог храма, непосредно уз темеље старог, којег су Турци срушили, почели су 1. марта ове године, 5. марта је темеље освештао владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, а 15. маја је освештано звоно на већ покривеном храму. Донаторско вече одржано је 18. септембра у Црквеном дому у селу Турменти, када је прикупљено 6.370 КМ.