Predavanje 2.jpg (627 KB)

У оквиру кампање „Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад“, данас је за око 200 требињских средњошколаца у Дому младих одржано предавање „Живот нема репризу“.

Предавање је одржао Милан Митић из Пожаревца, који је возећи мотоцикл великом брзином, под утицајем алкохола и без заштитне кациге, доживио саобраћајну незгоду и задобио тешке тјелесне повреде.

„Дошао сам да вам испричам своју животну причу у нади да ћете, уколико се нађете у сличној ситуацији, поступити другачије. Веома млад сам почео конзумирати алкохол и изазивати разне проблеме, не размишљајући о посљедицама до којих може доћи. Никада нисам мислио да могу свој живот довести у опасност. Као и већина младих, волио сам да се доказујем и да будем битан у друштву, али сам изабрао погрешан пут“, рекао је Митић.

Он је истакао да се нада како ће сви који су послушали предавање, послије његове животне приче мало другачије размишљати о безбједности у саобраћају.

„Родитељи су ме кажњавали због свега лошег што сам радио, сада видим да су били у прави и жао ми је што их нисам слушао. Удес који се мени десио, не би могао да се деси особи која води миран и нормалан живот. Ова саобраћајна незгода ме обиљежила за цијели живот“, казао је Митић.

Циљ кампање „Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад“, је повећање безбједности возача мотоцикала и мопеда у саобраћају.

У реализацији ове активности учествују Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, АМС са ауто-мото друштвима, мото-клубови и све друге занитересоване владине и невладине институције и удружења.

Predavanje 1.jpg (839 KB)