20200225_101009.jpg (201 KB)

На Факултету за производњу и менаџмент почела је уградња лифта за лица са инвалидитетом.

Према ријечима Душана Јокановића, декана ове високошколске установе,  радови су логичан слијед након донације средстава предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић преко Града Требиња.

„На нашем факултету постоје два изванредна студента који су лица са инвалидитетом и ова донација је од изузетног значаја. Радови су почели прије десетак дана и према мојој процјени, за мјесец дана би требали бити завршени“, казао је Јокановић и подсјетио да се радови изводе у етапама.

„Прва је вањска уградња за лежиште лифта, касније иде унутрашње пробијање за уградњу тијела лифта и онда завршни радови. Надамо се и свечаном отварању и можда доласку предсједнице за неких мјесец дана“, додао је он.

За Милицу Ијачић, студенткињу овог факултета веома је важно што се ријешава архитектонска баријера.

„Овај лифт нам представља слободу. Када имате могућност слободе, онда имате могућност да будете активни чланови друштва и да учествујете у предавањима као и сваки други студент.“, казала је Ијачић.

Она каже да факултетима у РС недостаје прилагођеност за остале врсте инвалидитета.

„За сада имамо само један факултет потпуно прилагођен свим врстама инвалидитета, а то је Филозифски факултет на Палама“, каже Ијачић.