IMG-dbe5e07178c2d0f080b0fe5a89adc5a7-V.jpg (178 KB)

Предсједник Градског одбора СНСД Требиње  Лука Петровић  реаговао је данас на скандалозни иступ Небојше Вукановића на предизборној трибини у Невесињу.

Саопштење преносимо у цјелости

Народни посланик Небојша Вукановић је најновијим скандалозним иступима, вријеђањима и пријетњама свештеним лицима Епархије захумско – херцеговачке  и приморске   још једном показао бестидност, дрскост, безобразлук  и непоштовање, а све зарад  самољубља и  личне користи.

Умишљајући да је врховни црквени поглавар дао је себи за право да коментарисе, смјењује и протјерује свештена лица из Епархије захумско –херцеговачке , желећи  да буде изнад свих људи не само свјетовних већ и духовних.

Засметало му је и покушао је јавно да понизи и поштеног љубињског свештеника Миодрага Миша Вртикапу који је на позив породице Дангубић из Села Горње Ивице и Жабице присуствовао договорима за рјешавање проблема путне комуникације ка овим селима.

Мисија свештеника и његово животно опредјељење је да чини добро људима и шири вјеру православну и потпуно је логично да је и сам,  као мјештанин и у цивилном одијелу,  отац Вртикапа својим ауторитетом и присуством дао на значају проблему ових села.

Вукановић је до сада у више наврата доказао да је лажни моралиста, а сада и да је лажни вјерник .

У недостаку идеја и програма,  еуфорично, сумануто и нератикулисамо је, на запрепашћење присутних на једној од предизборних трибина у Херцеговини, мислећи на тај начин да велича себе, осим пријетњи смјењивањем и протјеривањем свештеника, поносно истицао и како је он „протјерао владику Григорија у Њемачку“.

Замислите обичног смртника, а не вјерника који је себи дао за право да оцјењује, поставља, премјешта и прогони владике и свештенство.

Народ је одавно спознао ко их окупља, ради и рјешава проблеме, а ко  преварама и популизмом покушава доћи до успјеха и властите користи.

Овом Богохулнику, нераднику, папарацу  и лажном моралисти правично ће одговорити народ у неђељу и 2. Октобра.

СНСД Требиње

Лука Петровић, предсједник