politicki-marketing.jpg (201 KB)

На територији Републике Српске у периоду од 17. септембра до 9. октобра обавиће се анкетирања домаћинстава због израде главног оквира узорка, у оквиру кога ће бити обухваћено око 30.000 домаћинстава у 51 јединици локалне самоуправе, међу којима и у Граду Требињу, саопштено је из Завода за статистику Републике Српске.

Упитник садржи 13 питања, почевши од оних о имену и презимену, полу, датуму рођења, о статусу објекта, броју чланова домаћинстава, старосној структури, те образовним карактеристикама.

Из Завода за статистику Републике Српске наглашавају да су прикупљени подаци из анкете строго повјерљиви и биће кориштени искључиво у статистичке сврхе.

„Анкетари ће умјесто упитника на папиру користити рачунаре са инсталираном апликацијом, помоћу које ће се обавити унос података и достављати статистичким институцијама на дневној бази“, наводи се у саопштењу.

Анкетирање ће спровести овлаштени анкетари званичних статистичких институција у БиХ – Републички завод за статистику, Агенција за статистику БиХ и Федерални завод за статистику, а пројекат ће трајати три године.