IMG_20200211_090432.jpg (95 KB)

У Служби за трансфузијску медицину Требиње данас су по први пут крв даровали чланови Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“.

На акцију се одазвало 30 родитеља, браће и сестара дјеце са посебним потребама, запослених и сарадника овог Удружење, а неки од њих први пут су даровали капи живота.

„Осјетила сам велику потребу да се одазовем на ову акцију. Срећна сам што сам могла да учествујем и надам се да ће ово прерасти у традицију. Није први пут да дарујем крв, али посљедње даривање је било давно“, каже Kовиљка Станић.

Отац дјетета са посебним потребама, Мијат Шаровић крв је до сада даривао више од 50 пута, а на данашњу акцију се одазвао како би указао на значај ових хуманих акција и дао подршку својим колегама из Удружења.

„Желимо да хуманост, коју ми као родитељи дјеце са сметњама у развоју најбоље осјећамо када нам неко пружи подршку или лијепу ријеч, узвратимо на овај начин. Евидентно је да велики број родитеља има и здравствених проблема, али, што је најважније,  многи су имали добру вољу да  дарују капи живота“, истакао је Шаровић.

За два дана у Служби за трансфузијску медицину крв ће даривати матуранти Центра средњих школа.