Stipendije 2.jpg (725 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је потписао уговоре за стипендије за успјешне студенте, бруцоше који су средњошколско образовање завршили као ђаци генерације, као и за најбоље рангиране студенте на пријемним испитима на јавним високошколским установама на подручју града Требиња.

Ћурић је истакао да је данас стипендије добило 45 студената, који су се јавили на три јавна позива, а укупна вриједност је око 85.000 КМ.

„Уговоре о стипендирању потписало је десет успјешних студената, од којих ће првих пет студената примати 300 КМ мјесечно, а других пет 250 КМ. Стипендије су добили и бруцоши који су средњошколско образовање завршили као ђаци генерације, који ће примати стипендију у износу од 200 КМ мјесечно и стипендије за студенте који су уписали факултете у Требињу, износ је 150 КМ мјесечно. Стипендије ће примати 10 мјесеци“, рекао је Ћурић.

Он је додао да ће ускоро бити организован пријем за студенте из Требиња, који студирају било гдје ван града, којих је 90, а прошли су јавни позив за стипендирање.

Stipendije 1.jpg (904 KB)

Татјана Росић, студент прве године Пољопривредног факултета у Требињу захвалила се Градској управи за додијељену стипендију.

„Надам се да ће Град и у наредном периоду подржавати будуће студенте, јер моје колеге и ја који смо остали да студирамо у Требињу, планирамо да останемо овдје, да помогнемо и вјерујемо у бољу будућност нашег града“, навела је Росић.

Стипендију је добила и Сара Новчић, студент Високе школе за туризам и хотелијерство града Требиња.

„Стипендија значи подстрек и мотивација за даљи рад и заиста сам задовољна“, истакла је Новчић.

Укупна средства која Град Требиње планира да издвоји ове године за студенте по разним видовима стипендија је око 250.000 КМ.