ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је за учеснике јубиларног 60. Фестивала фестивала и чланове фестивалских тијела организовао пријем у градској управи.

„Фестивал фестивала у Требињу је круна драмских дешавања у аматеризму и задовољство ми је што је ово јубиларни, 60. фестивал. Град Требиње се опредијелио да културу подигне на виши ниво, како би био центар свих оних који воле умјетност“, рекао је Петровић.

Он је истакао важност даљег улагања у културу, као најбитнијег елемента друштва и развијање Фестивала фестивала на међународној сцени.

„Важно је да у будућности заједнички уложимо напоре у даљи развој културе и да Фестивал фестивала траје, да се прави његова промоција на међународној сцени, да људи знају за њега и оријентишу се према њему, као и према Дучићевим вечерима, преображенским и светосавским свечаностима“, навео је Петровић.

Заједничким снагама, додаје, Фестивал фестивала се може унаприједити у тој мјери да ће нам позавидјети и европски центри културе.

Петровић је рекао да су бројне институције и предузећа помогли одржавање фестивала, који у Требињу траје захваљујући ентузијазму и волонтеризму људи из струке.

Увезали смо Владу РС, кабинет предсједника РС, градску управу, ХЕТ, ЕРС и друге институције, који су подржали ову манифестацију, пошто смо схватили да сами не можемо ништа“, навео је Петровић, додајући да је важно да се култура развија код младих и да се млади укључују у културне токове.

На крају пријема представници позоришта из македонског града Свети Никола уручили су градоначелнику Петровићу пригодне поклоне.
Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић