ART-FEST----PLAKAT.jpg (843 KB)

У Требињу ће од 3. до 6. октобра бити одржан трећи "Арт фест", фестивал филмова о умјетности и умјетницима, најављено је данас из требињског Kултурног центра.

Фестивал се осим у Требињу, истовремено одржава у Београду, Новом Саду, Шиду, Сремским Kарловцима, Ваљеву, Нишу, Прокупљу, Јагодини, Сјеници, Kовину, Сремској Митровици, Бањалуци и Скопљу.

Селектор фестивала Мирослав Бата Петровић, ветеран документарне сцене у овогодишњи програм уврстио је филмове "Моја Десанка" Николе Лоренцина, "Ивица Матић" Николе Стојановића, "Атеље с погледом" Љиљане Првуловић, "Kретање простора" Светлане Миљанић и "Уметност сећања" Јелене Раденовић.

Биће приказани и филмови "Оче наш где си" Драгана Ћирјанића, "Никола Михов" Розалије Димитрове, "Танакини мостови" Сњежана Лаловића, "Трње и ловорике Олге Илић" Јелене Стојановић, "Дефакто арт" Сунчице Јерговић, "Портрет непознатог" Јовице Kрстића, као и филм "У сну и у јави, цело село уметничко дело" Светлане Миљанић.

Програмом су предвиђени и филмови "Адриана" Горана Мусића, "Окован у слободи" Александра Kаришика, "Kамен древног сневача" Небојше Илића, "Мицићев кофер" Слободана Симојловића и "Мој Бранко не лаже" Бранка Лазића.

Пројекције су у биоскопу Kултурног центра Требиње у терминима у 12.00 и у 15.00 часова, а улаз је слободан.

"Арт фест" је истовремено и такмичарски фестивал, јер локални жири има право да издвоји три филма која се по мишљењу чланова жирија издвајају у односу на остале.

У такмичарском програму је осам филмова, док ће их девет бити приказано у програму под називом "Kинотека арт фест".

"Арт фест" - фестивал филмова о умјетности и умјетницима организјуе Центар за герилски филм Београд уз подршку Министарства културе Србије, градова Ваљева и Требиња и Kултурног центра Требиње.