20220918_114642.jpg (279 KB)

Кандидат Српске демократске странке за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић је истакао на данашњој конференцији да уколико добије повјерење народа на општим изборима да ће се много јаче и снажније окренути економском развоју Херцеговине, јер може много боље да живи од својих ресурса.

„Да би Херцеговина кренула у бржи развој и пратила друге регије у РС, неоподна су улагања у инфраструкутуру. Потребно је дати посебан статус неразвијеним оштинама у Херцеговини, а има их неколико, како би се омогућио већи прилив из републичког буџета и стекли бољи услови за бржи економски развој ових општина“, навео је Шаровић.

Он је истакао да добит од производње електричне енергије треба да буде усмјерен за развој малих општина што ће бити политика Српске демократске странке уколико добије повјерење грађана на предстојећим изборима.

„У фокусу нашег интересовања је пут Невесиње-Берковићи, Љубиње-Столац, Фоча-Шћепан Поље и Чајниче-Метаљка. Најважнији пут на коме ћу настојати да истрајем је повезивање Требиња и Вишеграда, како би се спојили са Бијељином, јер ће то бити један од мојих кључних приоритета у наредном периоду“, поручио је Шаровић.

На конференцији коју је данас организовала Српска демократска странка у Требињу говорили су и начелници Берковића - Ненад Абрамовић, Љубиња - Стево Драпић, Чајнича - Горан Караџић и Источног Мостара - Божо Сјеран.

Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи је истакао да ће кроз одборе ове странке затражити доношење законских рјешења о равномјерном економском развоју малих општина.