20200217_100300.jpg (120 KB)

Стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Требињеје задовољавајуће- оцијенио је на данашњој конференцији за новинаре Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње. Он је навео да је у протеклом мјесецу повећан број прекршаја али не због тога што полиција није радила свој посао већ напротив - да су сва ова лица била под контролом.

"Ове године је јавни ред и мир нарушен 24 пута, а у упоредном периоду девет.  Није било евидентирано нарушавања јавног реда и мира у већем обиму - са пет и више лица. У наредном периоду ћемо наставити и са рацијама и са контролама угоститељских објеката", казао је Лакете.

Мигранти су и даље кључни проблем и Лакета је нагласио да ПУ Требиње ради све, како би се обезбиједила безбједност грађана.

Петар Kозјак, начелник Сектора полиције је нагласио да је евиндентирано 25 саобраћајних незгода. Пет, са лакше повријеђеним и 20 са материјалном штетом.

“Евидентирано је 894 прекршаја, искључена су 74 возача, од чега је 40 искључено због управљања под дејством алкохола”, објаснио је Kозјак.

Према ријечима Жељка Ђога, начелника Одјељења за привредни криминалитет у јануару је евидентирано укупуно 19 кривичних дјела.

“Од укупног броја на општи криминалитет се односи 13, на привредни три, на злоупотребу опојних дрога два и на безбједност саобраћаја једно. Расвјетљено је пет кривичних дјела и то четири из текућег периода и једно из претходних година”, закључује Ђого.