IMG-98e4c6b6e0a42f120d7d3bff74cc225c-V.jpg (334 KB)

Као и претходних година, чланови Удружења за наводњавање „Пиштет“ Величани искористили су викенд за провјеру исправности система за наводњавање, који је дуг 20 километара и пуштање у рад главне пумпе на црпној станици.

Из Удружења истичу да су на данашњем састанку разговарали о бројним проблемима, које је потребно ријешити у наредном периоду.

„Постављен је задатак да се што прије уради насипање локалних путева, који већ неколико година нису обнављани. Узимајући у обзир да је Удружење 'Пиштет' једини правни субјект на подручју села, које окупља већину мјештана Величана, на овом састанку су истакнути и остали проблеми и обавезе Удружења, а који се односе на заштиту животне средине и очување аутентичности села од разних насртаја и девастација. Захтјевано је да се што прије ступи у контакт са градском администрацијом и комуналном службом да се добије контејнер, који ће се ставити на аутобуску станици у селу, да се поставе табле са упозорењем о забрани бацања смећа уз магистрални пут, те да се организује акција скупљања отпада. Од предсједништва је тражено и да се истакне табла забране извлачења насипа са простора сеоске границе села Величани“, навели су из Удружења „Пиштет“ Величани.