Luca 5.jpg (558 KB)

У организацији Удружења обољелих од малигних болести источне Херцеговине „Вјера, луча, нада“, вечерас је у Културном центру Требиње одржано хуманитарно вече, а сав приход намијењен је за помоћ раду овог удружења и онколошким пацијентима.

Предсједник Удружења Нада Ђурић је рекла да су за годину дана, колико постоји ово Удружење, прикупили преко 80.000 марака.  

„Удружење је основано у мају прошле године и тренутно броји око 250 чланова, од којих је један дио обољелих пацијената, а други дио су пријатељи нашег удружења који су ту да нам помогну. Задовољни смо оним што смо постигли за ових годину дана, а уз помоћ донатора недавно је реновирано Онколошко одјељење Болнице Требиње. Новац који прикупимо иде за наше удружење и онколошке пацијенте – за куповину лијекова, а по препоруци онколошког конзилијума. Од јануара до октобра прошле године, на подручју источне Херцеговине је 240 новообољелих од најтежих болести, међу којима је све више младих људи. Мислим да је ово бројка која забрињава и требало би радити на превенцији болести“, навела је Ђурић.

Luca.jpg (639 KB)

Милана Готовина члан Удружења истиче да они пружају прије свега психолошку подршку свим онколошким пацијентима, али и финансијску с обзиром на то да су лијекови веома скупи.

„Из личног искуства могу рећи да нам много значи ово удружење, ја сам прошла овај пут прије пар година и могу видјети све недостатке, које ћемо, надам се, надокнадити и помоћи оним људима који се сада боре против ове болести. Тренутак суочавања са сазнањем да сте болесни је веома тежак, али онда схватите да немате пуно избора, или ћемо се борити или посустати. Ја ћу бити оптимистична и рећи да се могу сматрати излијеченом особом. Наишли смо на велику подршку од стране грађана, а оно што нас посебно радује јесте то да је у вечерашњој манифестацији учествовао велики број дјеце“, казала је Готовина.

У програму хуманитарне вечери учествовали су дјечији хор „Бубамарац“, Градски KУД „Алат“, Женска пјевачка група Фолклорног друштва „Љубиње“, Ирина Окука, ученик првог разреда Музичке школе „Свети Роман Мелод“ из Невесиња и музичар Ади Шаренац.

Luca 1.jpg (700 KB)

Luca 4.jpg (818 KB)