Сликарка из Београда Ана Попов Ратковић, чија је изложба “Српске глумачке легенде у слици” отворена  петог дана Фестивала фестивала и изазвала пажњу бројних љубитеља умјетности, поклонила је Граду Требињу 38 портрета бардова српског глумишта, рађених пастелним бојама.

Она је слике, у ствари, оставила Културном центру Требиње, гдје је изложба и отворена и гдје су јој, како каже, посјетиоци изложбе прилазили и од срца се захваљивали на дару који је оставила њиховом граду.

Само Требиње је феноменално, изузетно лијеп градић у коме су људи врло срдачни и врло заинтересовани, па је самим тим и ова манифестација и њена публика оставила јако снажан утисак на мене. Дошла сам на идеју да оплеменим простор Културног центра и да се они зидови на којим нема ништа – украсе портретима“, казала је Попов Ратковић.

У и требињској Градској управи су са одушевљењем прихватили поклон, тим прије што су, како кажу, многи од тих доајена српског глумишта и по неколико пута наступали на даскама требињског Културног центра...
Радио Требиње (Фото: Јован Видаковић)