Ko to Tamo Rezira06 ТРЕБИЊЕ │ Треће вечери Фестивала фестивала на сцени Културног центра наступио је домаћи ансамбл Оф сцене Градског позоришта Требиње представом „Ко то тамо режира?“, који је према драмском предлошку савременог загребачког аутора Горана Врбанића, дописао, адаптирао и режирао Игор Сврдлин.

Представа је Сврдлинов редитељски деби, а фестивалски наступ - прво извођење представе пред публиком.

Антидрама наших дана – о трагици малог човјека у свијету манипулација, најављана као смјело и истраживачко театарско огледање, прешла је рампу требињске сцене, измамила аплаузе и жељену интеракцију - али и подијелила стручну јавност фестивала на разговорима након представе, гдје је преовладао став - да су Требињци ипак оправдали домаћинско учешће на фестивалу.

За протагонисту вечери, у шесточланом ансамблу, жири публике одабрао је глумицу Весну Ђурић.

У пратећем програму фестивала вечерас су у Галерији Културног центра промовисана издања Позоришног музеја Војводине – „Драматуршки постскриптум“ др Зорана Ђерића и зборник радова „Лутка и маска у српској традицији –од обредног до позоришног чина“, чији су приређивачи Љиљана Динић и др Зоран Ђерић. Ko to Tamo Rezira01

Сутра, четврте вечери фестивала, наступиће гости из Македоније - ансамбл Театра „Гоце Делчев“ из Куманова представом „Неразумијевање у Д-молу“, по тексту и у режији Давида Јовановића.
Представа почиње у 20:30.

Опширније на нашој страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2015.