20240424_113344-min.jpg (285 KB)

Градоначелник Мирко Ћурић угостио је представнике студентских организација Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду поводом одржавања студентских дружења у Требињу, која ће до 3. јуна окупити више од 4.000 учесника из свих држава бивше Југославије и Румуније.

Ћурић је рекао да ће Град Требиње пружити пуну подршку овим догађајима, истичући да је ово једна успјешна сарадња која траје годинама уназад.

“Студенти ће бити смјештени у Граду сунца, гдје ће се одржавати и њихови догађаји током трајања дружења. Као и ранијих година, свој боравак искористиће и да посјете оно што нуди Требиње и да се упознају са нашим градом”, поручио је Ћурић.

Представници студената кажу да у Граду Требињу увијек имају партнера и да је сарадња на обострано задовољство, због чега и ове године долазе у најјужнији град Републике Српске.

“Нема града и општине из бивше Југославије из којих неће доћи бар један представник, а учествоваће и студенти са одређених факултета из Румуније. Ово је велики догађај и задовољство нам је што смо и ове године у Требињу”, поручили су представници судената.

Према распореду, дружење студената региона отвара Економијада и Менаџеријада која почиње 8. маја, наставља се Електријадом 17. маја, Грађевинијадом 20. маја и Агрономијадом 30. маја.