Нема обољелих од вируса корона у Требињу нити, за сада, постоји сумња да је неко оболио од овог вируса.

korona.jpg (147 KB)

- Спремни смо за све ситуације, а за сада нема никакве потребе за паником, нити отказивањем било ког масовног скупа - рекла је након састанка сједнице требињског Штаба за ванредне ситуације директорица требињског Дома здравља Бранка Драшковић.

Она је навела да су данас одређене три локације за, евентуално, смјештање особа за које се на граничним прелазима буде посумњало на вирус корона, у којима ће се обављати тријажа.

- Грађани могу бити мирни, све је превентивно обезбијеђено, у случају евентуалне појаве овог вируса - истакла је Драшковић, додавши да ће се ситуацију прилагођавати по потребама.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да ризик у овом пограничном дијелу РС, као и у свим осталим крајевима и земљама окружења, постоји - али да је градска управа предузима све мјере.

Он је поновио да је на данашњем састанку договорено гдје ће бити локација за смијештање, евентуално, заражених вирусом корона, не прецизирајући гдје је локација.

korona-2.jpg (133 KB)

- На овом састанку разговарали смо и са представницима граничне полиције на овим просторима, који су нам рекли да предузимају све мјере у циљу спречавања појаве вируса у БиХ. Слушаћемо инструкције и других надлежних служби, а адреса за све је Дом здравља - рекао је Ћурић.

Градоначелник Требиња је додао да ће у установама и предузећима бити летак са основним информацијама шта је неопходно предузети да би се смањио ризик од вируса корона.

Љекари, за сада, препоручују да се избјегавају масовни скупови и чешће перу руке.