Цвијета Јовановић Мучалица, глумица Позоришта „Стеван Сремац“ Црвенка („Златна маска“ за најбољу представу у цјелини, најбоље редитељско остварење и најбољу колективну игру; најбоља представа и по оцјени жирија публике)

- Награда публике нам много значи и заиста је велика  част играти у Требињу. Свима нама из Србије одлазак на Фестивал фестивала је заиста прави празник. Пуно радимо и имамо пуно фестивала и такмичења и овдје бити пет дана је највећа награда коју ми глумци аматери можемо да добијемо. Увијек се надамо наградама, и прошли пут смо освојили доста златних маски али први пут смо освојили награду за најбољу представу. Пратили су коментари у медијима да смо фаворити, па смо вечерас били опуштенији него ранијих година што се тиче додјеле награда.

Радоје Чупић, редитељ Позоришта „Стеван Сремац“ Црвенка, „Златна маска“ за најбоље редитељско остварење

- Други пут моја представа учествује на Фестивалу фестивала. Награда за режију ме чини посебно поносним. Заиста дивно мјесто и људи. Овај фестивал обећава да ће бити све бољи и значајнији. Укрштају се таленти, машта, слобода и знање. Желим да овај фестивал доживи још пуно по 60 година.

Јована Петровић, глумица Театра 011 Београд, „Златна маска“ за најбољу женску улогу, за лик Малог/ Милице у представи „Драги тата“

- Заиста је била захтјевна и тешка улога. Било је велико задовољсто играти, препустила сам се својој улози. Пустила сам да све емоције изађу из мене и надам се да је то и публика осјетила. Нисам очекивала награду, увијек колективне награде стављам испред појединачних. Нисам тежила овој награди, али заиста је велика част и задовољство што сам је добила.

Жељко Милошевић, глумац Градског позоришта Требиње, „Златна маска“ за најбољу мушку улогу, за лик Блажа Милошића у представи „Писац породичне историје“

- Ово је моја пета глумачка „Златна маска“, уз неколико редитељских плакета. Нисам гадљив на награде. Ствар је рада, континуитета, вјеровање у оно што се ради. Цитирам човјека са којим сам имао прилику да радим - 'Буди искрен према ономе што радиш, буди искрен према партнеру и дај све од себе и ако ти се још деси оно, биће сјајно. Ако се не деси оно, знаш да си био искрен и да си дао све од себе и да си био поштен према партнеру.  Мислим да је то пут не само за овај посао него и за било који други, да је то пут за резултат и успјех. Двије награде је добило наше позориште, искрено најдража је награда коју је Весна добила, јер је дуго у позоришту и заслужена је награда. Крунисала је свој рад овај пут. Мислим да је најважније да се представа игра и желим овој представи да живи.

Весна Ђурић, глумица Градског позоришта Требиње, „Златна маска“ за најбољу женску епизодну улогу, за лик Јованке Милошић у представи „Писац породичне историје“

- Златна маска је сан сваког глумца аматера. У мом случају, заиста неочекивано признање. И на крају, сваки труд и рад се исплати. Пуно труда сам уложила да изнесем улогу мајке, поготово јер то није срећна породица, која има пуно проблема. Јако тешко је било у том људском, а о глумачком да и не говорим.

Владимир Јоргић, глумац Театра 011 Београд, „Златна маска“ за најбољу мушку епизодну улогу, за лик Филипа у представи „Драги тата“

- Искрено, нисам очекивао награду, помијешана су ми осјећања. Много ми је пријатно било, љепши град нисам видио и волио бих и надам се да ћемо опет доћи.