Srn2024-4-15_1722953_0.jpg (362 KB)

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је први лет "Ер Србије" на линији Београд-Мостар, којим је данас допутовао у Херцеговину, велики корак за тај град, Херцеговину, Београд, али и цијелу БиХ и Србију.

Вучић је рекао да ће ова авио-линија, осим практичног значаја, додатно повезати пословне заједнице и да ће бити све више бизнис партнера.

"Желим свима који живе у Србији и БиХ да кажем да ће повратна карта коштати 104 евра, да има 108 мјеста у авиону и да се надам да ће се ускоро летјети свих седам дана у седмици из Мостара за Београд и Београда за Мостар. Не постоји аутомобил којим ћете ићи и потрошити мање", рекао је Вучић новинарима.

Вучић је изразио задовољство јер ће поново посјетити мостарски сајам.

"Наставићемо да развијамо сарадњу. Прије десетак година када смо оснивали `Ер Србију` био је један обичан догађај, а сада у 2023. превозимо 4,2 милиона путника. Имаћемо ове године више од пет милиона путника. Kренуло је са никаквим очекивањима. Сигуран сам да ће ова линија направити одличан успјех и хвала вам што сте имали визију колико ово значи за овај кантон, за БиХ, али и за Београд", рекао је Вучић и позвао све грађане Србије да се од сада превозе из Београда за Мостар јер им је то ближе када путују у источну Херцеговину.

Srn2024-4-15_1722953_3.jpg (275 KB)

Вучић је рекао да би волио да грађани Србије боље упознају западну Херцеговину и цијелу долину Неретве, од Јабланице, Kоњица, Широког, Читлука, до Ливна и Дувна.

"Ово је прилика за туризам и много више посла који ћемо да направимо. Поносан сам на чињеницу да смо овај договор направили прије неколико мјесеци и да смо поштовали рокове", рекао је Вучић, захваливши замјенику предсједавајућег Дома народа парламента БиХ и лидеру ХДЗ-а Драгану Човићу на гостопримству.

Он је рекао да се радује састанцима са осталим званичницима и премијером Хрватске Андрејем Пленковићем, те да ће се састати и са Мирославом Лајчаком, а сутра ће посјетити Билећу.

Вучић ће на Аеродрому имати састанак са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Kришто и Човићем, а након тога присуствовати вечери са лидерима из региона.