Бесједа ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА, начелника Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња на свечаности затварања Фестивала фестивала:

Хвала свима што су Требињу подарили незабораван догађај, што смо имали прилику да погледамо позоришне представе ансамбала из земаља региона, засноване на идејама слободе и имагинације, индивидуалности, екперимента, истине и правде, проблемима савременог друштва, чиме је постигнута и сврха умјетности која лежи у испуњавању  њене модернистичке  дефинисане природе.

Хвала и посјетиоцима који су у комуникацијском процесу између умјетничког дјела и публике показали да је Требиње град људи који, заиста, разумију позоришну игру. Сувишно је наглашавати значај Фестивала фестивала у умјетничком смислу, али, оно што је, такође, велика вриједност је стицање нових и јачање старих пријатељстава, његовање и очување дугогодишње лијепе традиције.

Показало се и сада, као и небројено пута, да је Фестивал фестивала срастао и живи са овим градом и да је уз Дучићеве вечери поезије својеврсни темељ Требињског културног љета.

Требиње је град који је са својим фестивалом постао позоришни аматерски Олимп, којим теже сви они прегаоци и заљубљеници игре на даскама које живот значе. Најбоља потрда за то су изјаве представника позоришних ансамбала који су званично изјавили да су дуго чекали тренутак наступа и тиме досањали свој сан.

Надам се да сте се увјерили да је Требиње отворен град, мјесто сусрета, дијалога и сарадње. Отворен град - који је свјестан промјена и поздравља их као прилику за културни раст.

Искрено се радујемо ако сте се угодно осјећали у нашем граду, ако сте упознали бар дио његових љепота и знаменитости на које смо, с пуним правом, поносни. Учинили смо све да Требиње буде добар домаћин, а колико смо успјели - најбоље ћете ви потврдити својим доласцима у годинама које слиједе.

Честитам добитницима престижних награда и признања по оцјени стручног жирија. Несумњиво је да је жири, у коме су велика имена, имао тежак задатак да изабере најбоље и да ће њихове оцјене бити подстрек свим позоришним ансамблима да наставе са још већим еланом.