Музицирањем дуа виола, Милице Димитрић и Ђорђа Миловановића, који су свирали „под тунелом“ и пред Културним центром, започео је и пратећи програм овогодишњег Фестивала фестивала Требиње.

„Налазимо се на улицама Требиња, ту смо да освјежимо атмосферу, да употпунимо програм Фестивала фестивала и да се цијелим градом осјети дух умјетности“, казала је кратко Димитрић, која је, осим што је виолиста и професор Музичке школе у Требињу, и сама глумица.

Она напомиње да се, у току њиховог музицирања „под тунелом“, већ прве вечери заиста осјетио дух фестивала.

„Иако не знамо да ли је неко од пролазника одлазио на представу, или су сви били једноставно у шетњи, види се колико је лијепо у граду, има доста туриста и живо је“, додаје она.

Са њом се сложио и њен колега Ђорђе Миловановић, професионални виолиста који тренутно живи и ради у Њемачкој.

„Изводили смо, у суштини, аранжмане које смо сами правили, пошто обоје свирамо виоле, а не постоји баш много композиција за овај инструмент, па смо сами ријешили да узмемо неке поп и рок песме, баладе, филмску музику такође, као и дјела неке класичне музике“, додаје Миловановић.

Овај дуо виола је у току недељног пријеподнева музицирао у Дучићевој улици, испред Туристичке организације Требиње, гдје су сваке вечери планирани њихови кратки наступи као уводи за оно што слиједи навече.

Током трајања фестивала, поред ових музичких, у Дучићевој улици планирани су и кратки сценски перформанси у извођењу глумаца из ансамбала који учествују на овогодишњем фестивалу.

Организатор и режисер програма је Владимир Путник из Београда, а домаћин „фестивала на корзу“, који од прошле године носи назив „Ибијево ћоше“, биће требињски краљ Иби, глумац  Дарко Куртовић.

Глумци Позоришта младих Тузле[/caption]