IMG_20230728_011833_resized_20230728_011907982.jpg (284 KB)

Бесједа Слађане Скочајић, начелника градског Одјељења за културу на свечаном затварању 66. Фестивала фестивала:

Уважени гости, добра вам ноћ! Заиста ми је част и задовољство да у име Града Требиња и градоначелника Мирка Ћурића, који је предсједник Умјетничког савјета фестивала, захвалим требињском небу што нам није покварило овај фестивал оним олујама. Али, у име Жирија публике, у име Града Требиња, морам рећи да захваљујемо за онај „Пљусак“ који нам је дошао из Ретковаца и Жупање, за „Облаке“ који су нам из Травника олакшали да фестивал изнесемо како треба, хвала свим драгим умјетницима почевши од позоришта „Чекори“, нашој браћи из Црне Горе, Бијелог Поља, за ону изванредну „Кокошку“, „Вечерњу ружу“ и ту треба да заћутим! И, да захвалим „Позоришту Шопаловић“ зато што се позориште треба играти и када нам је тешко, а нама је у ствари увијек тешко, на овај или на онај начин. И да кажем да смо се једва суздржавали да не прилазимо стручном жирију, тек сам се вечерас са њима руковала, била сам непристојна седам вечери, извињавам се!

Али, заиста, било ми је важно да ништа не покваримо. Захваљујем Савјету Фестивала фестивала, овој дивној господи која уз велики напор, на овим температурама, дођу у наш град, раде посвећено и ево резултат је овдје. Издвојићу само пар имена. Издвојићу Ану Григоровић, која је сваки дан у 11 сати показивала оно шта ће бити овдје и зато је сваке вечери сала била пуна, хвала нашем Александру Волићу, који је држао пажњу сваку ноћ, из ноћи у ноћ све боље. Има овдје један господин којег смијем поменути, то је Слободан Вујовић, а има и један којег не смијем поменути али ја сам Херцеговка па хоћу, а то је Ђорђе Вучинић, извршни директор Фестивала фестивала, хвала им!

Нећу поименично захваљивати члановима Савјета, али ћу захвалити Културном центру, техничарима, директору, на изванредној помоћи и подршци. Хвала Радио Требињу за подршку, за све што је написано, фотографисано, хвала „Фото - кино клубу“ и посебно и заувијек хвала најбољој на свијету требињској публици, која је свих седам вечери пунила ову салу.

Овај 66. фестивал је затворен вечерас али вам морам одати једну тајну. Данас је био састанак Савјета фестивала  и осим оних тема шта је било добро, а шта би требало поправити, посљедња тачка је била шта ћемо радити на 67. Фестивалу 2024. године!