ТРЕБИЊЕ │ Претпосљедње вечери Фестивала фестивала на сцени Културног центра наступио је ансамбл „Каотис театралис“ Луденс театра из Копривнице, представом „Испод површине“, најбољим остварењем 58. Фестивала хрватских казалишних аматера.

Колективни ауторски рад групе коју чини 18 младих глумаца, под редитељским вођством Карла Кучанде, кроз позориште као терапију, преиспитује феномене испод површине људске психе у контексту социопатолошких појава, отворених питања и изазова савременог друштва.

За протагонисту вечери жири публике изабрао је глумицу ансамбла из Копривнице Петру Лозо.

Требињска глумица Марија Ђајић претходно је, у оквиру пратећег програма фестивала, на платоу испред некадашњег љетног кина у Старом граду извела монодраму „Хасанагиница“, рађену по текстовима Милана Огризовића, Љубомира Симовића и Алексе Шантића.

Смотра завршава сутра наступом домаћина – Градског позоришта Требиње, које ће се фестивалској публици представити остварењем „Слуге“, по тексту Жана Женеа, а у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

Почетак је у 20:30, а улаз слободан.

Прије додјеле фестивалских награда и свечаног затварања – посјетиоци ће имаће прилику да погледају изложбу фотографија насталих на представама 61. Фестивала фестивала, а чији су аутори чланови требињског Фото кино клуба.

Отварање изложбе „Фестивал у објективу“ заказано је за 23 часа, а пратећи програм од 23:30 резервисан је за монодраму „Бог те мазо“, рађену по мотивима Бранка Ћопића, а у извођењу глумца Шабачког позоришта Зорана Карајића.

Извршни продуценти фестивала су Центар за информисање и образовање, Културни центар и Музеј Херцеговине, а покровитељ Град Требиње.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2018. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Хроника фестивала“, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић