Асистент режије: Петар НОВАКОВИЋ

Лица:

Вељко - Сањин ХАЈДАРАГИЋ

Ратко - Предраг ВУКОЈЕВИЋ

Добринка - Сања ЋИРОВИЋ

Мила - Дениза ХАЛИЛОВИЋ

Иван - Дервиш ХАЏИКИЋ

Иванова супруга - Мила БОШКОВИЋ

Доктор - Дамир ЦРНОВРШАНИН

ТВ новинар у видео материјалу - Сања ЧУЈОВИЋ

Музика: Слобо КОВАЧЕВИЋ

Сценски покрет: Ана ХАЛАС

Тон и видео мајстор: Осман ЗАИМОВИЋ

Сценографија и костими: Миливоје Мићо КОВАЧЕВИЋ

Инспицијент: Милена ВРАЧАРИЋ

Мајстор свјетла: Владо ТОМОВИЋ

Гардеробер: Ђула ШУКУРИЦА

Организатор: Самир ЗАИМОВИЋ

НАГРАДЕ НА 48. ФДА ЦРНЕ ГОРЕ

Представа „Мировна мисија“, коју је по тексту Јоване Бојовић, режирао и адаптирао Слободан Маруновић, проглашена је најбољим остварењем 48. Фестивала драмских аматера Црне Горе.

Слободану Маруновићу припала је награда за најбољу режију, Јовани Бојовић за најбољи драмски текст,  док су глумци Бјелопољског позоришта награђени и за најбољу мушку улогу (Сањин Хајдарагић), женску епизоду (Сања Ћировић), мушку епизоду (Предраг Вукојевић) и глумачку бравуру (Дервиш Хаџикић). Бјелопољској представи припала је и награда за најбољу музику (Слобо Ковачевић).

О БЈЕЛОПОЉСКОМ ПОЗОРИШТУ

Бјелопољско позориште основано је 1924. године.

Сценска дешавања у Бјелопољском позоришту имала су протеклих деценија изузетан значај у позоришној култури Бијелог Поља, Црне Горе и окружења. Својом изражајном свјежином и изворношћу допирало је до изузетних вриједности и сценског стваралаштва, обраћајући се публици на свој, класичан или истраживачки начин.

У вишедеценијској дјелатности овог позоришта постоји обиље драгоцјених и узбудљивих свједочења, а и документарних записа и фотографија која говоре о изузетној прошлости и резултатима извођених представа у Бијелом Пољу и другим градовима Црне Горе, а и ван граница наше земље. Активност овог позоришта уздиже се до откривалачких вриједности у нашој позоришној култури, и велики је доказ улоге позоришта у обогаћивању наше друштвене свијести, а посебно свијести младих генерација. Све ово је импресиван и рјечит спомен који је Бјелопољско позориште подигло себи и свом граду протеклих деценија. Наравно, ово позориште и данас наставља традицију позоришне умјетности у свом граду.

У Бијелом Пољу се скоро пола вијека одржава позоришна светковина - Фестивал драмских аматера Црне Горе. Овај Фестивал је права ризница ствралаштва и стваралаца из љубави, који остављају снажан траг у црногорској позоришној култури.

Дјечја сцена постоји више од пола вијека и иза себе има сјајне резултате. Позориште од 2002. год. постаје богатије, отвара Позоришну радионицу која годишње пласира пет до осам представа.

Бјелопољско позориште је репрезентовало свој град и државу више од стотину пута на републичким, међурепубличким, савезним и међународним фестивалима. На поменутим фестивалима освојили су на стотине награда.

Бјелопољско позориште посљедњих година дјелује као продуцентско позориште и иза себе има низ изузетно успјешних представа, од којих издвајамо: „Омер-пашу Латаса“, „Зораја“, „Дервиш и смрт“, „Бихорце“ и представу „Црвени петао лети према небу“. Међу представама које посебно издвајамо је и „Хасанагиница“, по тексту Љубомира Симовића, за коју режију и адаптацију потписује Слободан Маруновић, која је недавно премијерно изведена на сцени Бјелопољског позоришта.

О РЕДИТЕЉУ

Глумац Црногорског народног позоришта СЛОБОДАН МАРУНОВИЋ, рођен је 4. јула 1957. године у Мојковцу, Црна Гора. Основну школу и гимназију завршио је у Даниловграду а српско-хрватски језик и књижевност студирао у Никшићу и Београду. У својој каријери остварио је велики број улога у позоришту, на филму и телевизији.

Са представама гостовао је на сценама широм свијета: Париз, Њујорк, Рим, Беч, Цирих, Лондон, Москва, Београд, Загреб, Сарајево, Љубљана, Стокхолм, Ташкент, Самарканд, Торонто, Монтреал, Халифакс, Чикаго, Детроит, Сан Франциско, Лос Анђелес, Сан Педро, Мелбурн, Перт, Сиднеј, Атина, Келн, Штутгарт, Карлсруе, Кастрома.

Монодраму „Потоња ура Његошева“ по тексту Слободана Томовића, чија је премијера била 19. маја 1988. године у Црногорском народном позоришту, извео је до сада преко 1.500 пута у разним градовима и земљама на свим континентима.

Учествовао са разним представама на многим домаћим и међународним фестивалима широм региона и свијета: Стеријино позорје - Нови Сад, МЕС - Сарајево, Експонто - Љубљана, Дани Гавеле - Загреб, Златни витез - Москва, Фестивал монодраме и пантомиме - Земун, Свјетски фестивал позоришта ЕСТ-ВЕСТ-Ташкент-Узбекистан, итд.

За ТВ Црне Горе снимио је преко 20 емисија „Живот књиге“ у којима је у играној форми говорио стихове црногорских пјесника.

Режирао је преко двадест представа са студентским, алтернативним и ад хок позоришним групама у Подгорици, Бару, Бијелом Пољу, Цетињу и Даниловграду.

Добитник је бројних награда.