Играју:

Вењамин – Лука МАРЈАНОВИЋ/Кемал ФАЗЛИЋ

Славица - Амила ШЕЋЕРБЕГОВИЋ

Ожиљак – Мурис ВЕХАБОВИЋ

Сине – Елмедин АЛИЋ

Сила – Аниса ПРАЧИЋ-ШЕХИЋ

Тања – Амила БЕШИРОВИЋ

Близанац – Аднан ЏЕКИЋ

Фома – Амра МУСЕМИЋ

Ана – Армела САЛЕТОВИЋ

Лариса – Ена КАРАЏИН

Тања мама – Самира МУЈАБАШИЋ

Жана – Емина СИНАНОВИЋ

Мајк – Дејан ГЕГИЋ

Сарадници режисера у раду са групом - Анела ХУРЕМОВИЋ и Џенана ПАЧАРИЗ

Адаптација текста - Амила БЕШИРОВИЋ

Сценографија - Амра ДЕДИЋ

Сценско свјетло - Тарик ОМЕРЋЕХАЈИЋ и Азур РАМАШ

Тон - Нермин БРКОВИЋ и Адемир ОМЕРЋЕХАЈИЋ

Избор музике - Анела ХУРЕМОВИЋ

Шминка - Мелиха ХАМЗИЋ

Фризуре - Мелиса ТЕЛАРЕВИЋ и Саша ПАВЛОВИЋ

(Трајање: 80 минута)

О ПОЗОРИШТУ МЛАДИХ ТУЗЛЕ

Позориште младих Тузле је основано у марту 2008. године на иницијативу Удружења „Млади Тузле“ и студената глуме и продукције Академије драмских умјетности Тузла, а регистровано је као невладино, аполитично и непрофитно удружење.

Програмски циљеви рада Позоришта младих Тузле су развијање едукацијских програма, покретање културно – умјетничких пројеката, професионализација позоришне умјетности и осмишљавање аудио-визуелних и филмских пројеката, а све са мисијом промоције омладинске културе и подстицање одгоја младе позоришне публике.

Један од континуираних пројеката које Позориште младих Тузле реализује сваке године јесте пројекат „Драмски студио за дјецу и младе“ (школа глуме, плеса, музике, костимографије, сценографије), који сваке године похађа око 150 полазника узраста од 6 до 29 година.

Полазници завршни испит полажу радећи на истраживању проблема у заједници, те писању сценарија и припремању позоришних представа на основу резултата истраживања. Цјелокупан процес воде њихови лидери, сарадници, ментори. Тако је до сада настало едуковано 4.580 полазника, који су продуцирали 52 различите позоришне представе које се играју широм БиХ и регије.

О ПРЕДСТАВИ „ХОЋУ КУЋИ“

Као резултат рада старије групе Драмског студија за дјецу и младе Позоришта младих Тузле за 2017. годину, настала је испитна представа „Хоћу кући“. Представа је рађена по мотивима текста „Кући“, ауторa Људмиле Разумовске.

Рад са групом и режију потписује Аднан Мујкић, а адаптацију текста Амила Бешировић. Сарадници/асистенти у раду са групом су Анела Хуремовић и Џенана Пачариз.

Представа „Хоћу кући“ говори о бескућницима, о дјеци која су препуштена сама себи. Прича прати њихову непрекидну борбу у потрази за идентитетом. Они желе промјену свог стања, излаз из грчевите борбе за комад хљеба.

Иако се чини да у таквим околностима нема мјеста за икакву врсту вјеровања, сва та дјеца ипак желе вјеровати у постојање неког другачијег свијета који ће отклонити њихове муке. За неке од њих, тај свијет подразумијева бијег из државе или бијег на било које мјесто које ће обезбиједити сигурност њима и људима које воле, док је за друге тај свијет заправо онај виши, продуховљени ниво, који ће одагнати овоземаљску бол и патњу.

Сва та дјеца стварају сопствену илузију куће и имају другачији појам породичне заједнице и љубави, јер им се никад није пружила прилика да ту заједницу заиста упознају.

Поред примарне теме представе која се односи на бескућнике, радњом се провлаче и многе друге теме попут продаје органа, продаје косе, проституције, организованог просјачења, религије... Сви ликови у представи, без обзира на године, пол, животне принципе и друштвени статус, без обзира на дилеме с којим се суочавају, боре се да пронађу себе и мјесто којем припадају. Иако су путеви којим се крећу и средства којим се служе међусобно различити, сви ликови имају исти циљ – промјену стања у којем се налазе. Имају потребу да коначно буду примијећени, саслушани и прихваћени – да дођу кући.

У представи игра 39 полазника расподијељених у три подјеле/алтернације улога.
 

О РЕДИТЕЉУ

АДНАН МУЈКИЋ, рођен је 3.7.1985. године у Тузли. Године 2009. дипломирао је глуму на Академији драмских умјетности Тузла у класи професора Миралема Зубчевића, а магистрирао је 2016. године у класи професора Владе Керошевића. Један је од оснивача Позоришта младих Тузле гдје је данас ангажован као глумац и драмски педагог у раду на едукацији дјеце и младе.

Играо је у представама Позоришта младих Тузле, Народног Позоришта Тузла и Театра Кабаре Тузла. Иза себе има 31 потписану режију представа за дјецу, младе и одрасле и 17 награда са низа фестивала у БиХ и регији.

За свој рад 2017. године добио је највеће признања града Тузле за допринос у развоју културе и умјетности, а исте године добитник је и међународног признања “Грозданин кикот” за допринос развоју драмског одгоја.